Start je eigen webshop

Het is een droom van veel mensen. Je eigen winkeltje of webshop starten. Lekker de hele dag in de weer om leuke producten te maken of te zoeken. Om deze vervolgens met een fijne winst weer door te verkopen aan je klanten. Klinkt allemaal ontzettend simpel. Maar het eerste struikelblok is al verzinnen wat je wilt gaan verkopen. Sluit jij je aan bij de lange lijst van kledingverkopers en neem je het op tegen de grote webshops zoals Zalandoo of Bon Prix? Of ben je echt meer op zoek naar iets unieks? En is dat laatste het geval, hoe zorg je er dan voor dat klanten jou gaan vinden? Want ze zullen niet zomaar zoeken naar iets waarvan ze niet weten dat het er is. Dat kom je meestal per ongeluk tegen. Wat weer veel makkelijker is als je een daadwerkelijke winkel hebt. Maar wie kan er tegenwoordig nog een pand veroorloven?

 

Wijs je klanten de weg

Als jij klanten naar je toe wilt trekken, zul je ervoor moeten zorgen dat ze jou gaan vinden. Dat doe je niet alleen door heel hard te roepen als een marktkoopman, maar ook door duidelijke bewegwijzering aan te brengen. Maar hoe pak je dat aan als het gaat om een webshop? Dat kan met linkbuilding. Daarmee maak je jezelf zichtbaar door ervoor te zorgen dat jouw link op heel veel verschillende websites en blogs genoemd wordt. Zo krijg je niet alleen klanten die op die websites of blogs aan het snuffelen zijn. Maar als je voldoende genoemd wordt, dan geeft Google jou als cadeautje ook een hogere plaats bij de zoekresultaten. Oftewel een duidelijkere richtingaanwijzer richting jouw webshop!

 

Zoek de zoektermen

Naast het verspreiden van links naar jouw website is het ook belangrijk om SEO toe te passen op al je teksten. Hoe praten jouw klanten? Naar welke woorden of zinnen zoeken zij? En hoe kun jij dat weer toepassen in jouw teksten? Zoekt jouw klant op de term jurken maar noem jij alles in je webshop een gewaad, dan zal deze klant nooit bij jou terecht komen. Investeer dan ook tijd en aandacht om een goed zoekwoordenonderzoek te doen. Natuurlijk kun je dit ook uitbesteden, er komen steeds meer bureaus en zelfstandigen die hiervan hun expertise maken. Dus zoek de juiste woorden. Schrijf de beste zinnen. Eindig hoog bij de zoekresultaten. En scoor door flink te verkopen aan al jouw klanten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *