De trend online marketing!

Online marketing is een trend die steeds populairder wordt onder bedrijven. Social-media kanalen zoals Facebook, Twitter, Instagram en TikTok worden onder andere steeds vaker gebruikt om online klanten te bereiken. Maar wat houdt online marketing precies in? En hoe zorg je voor een goed online marketingplan die daadwerkelijk werkt?

Wat is online marketing?

Online marketing is een uitsluitende vorm van marketing die alleen plaatsvindt op het internet. Je deelt hierbij een boodschap over je product, merk of dienst. Maar liefst 97% van de Nederlanders maakt gebruik van internet. Door gebruik te maken van online marketing kan je je gewenste doelgroep makkelijker en beter bereiken. Zo wordt er alleen een passende reclame getoond aan de internetgebruiker. Zo krijgen kinderen veel reclame over speelgoed en tieners weer meer reclame over kleding of de nieuwste telefoon.

Wanneer een bedrijf een goed online marketingplan heeft zal het bedrijf in kwestie al snel zien dat er meer klanten op de site belanden en meer klanten op de site betekend sneller en meer aankopen.

Om bedrijven te helpen in deze nieuwe trend zijn er verscheidene online marketingbureaus op de markt. Deze marketingbureaus genereren potentiële leads en maken de relatie van klant tot bedrijf hechter. Ook maken deze bureaus veel gebruik van marketing automation. Deze technologie is gemaakt om effectiever content te segmenteren op verschillende online kanalen, zoals e-mail, websites en blogs door terugkerende taken te automatiseren.

Kortom online marketing zorgt voor meer klanten, een beter connectie met klanten, meer aankopen en uiteindelijk meer winst!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *