4 voordelen van het uitbesteden van je social media marketing

Social media marketing kan een van de makkelijke marketingtactieken lijken, omdat de meesten van ons een of meerdere persoonlijk social media-accounts bezitten. Dat betekent echter niet dat het runnen van de sociale media-accounts door iedereen kan worden gedaan. In dit artikel vind je 5 voordelen van je social media beheer uitbesteden.

1. Tijd is geld en social media kost tijd

Tijd is de belangrijkste reden waarom bedrijven besluiten hun sociale media uit te besteden. Social media beheer. Veel consumenten willen via social media binnen een uur antwoord op hun vraag. Naast het onmiddellijk reageren, moet je ook voortdurend de gesprekken die online plaatsvinden volgen, zodat je weet wat er speelt. 

2. Toegang tot experts op het gebied van social media

Een social media expert gebruikt de kennis die je hebt van je klant, gekoppeld aan eigen kennis van data om je strategie te ontwikkelen. Bovendien kan het krijgen van een nieuw perspectief van iemand buiten je bedrijf juist een enorme toevoeging zijn om alles in een ander perspectief te zien. Experts blijven op de hoogte van alle trends, platforms en tools in de branche, zodat je dat zelf niet hoeft te doen. 

3. Technische tools

Bureaus betalen meestal veel geld voor lidmaatschappen voor verschillende technische tools. Denk hierbij om de keywords te monitoren en te kijken naar de kwaliteit van de websites. Als je zelf als die technische tools zou moeten betalen, zouden je kosten vrij snel oplopen. 

4. Geld besparen

Iemand inhuren en inwerken kost veel geld en tijd, maar je social media uitbesteden aan een online marketing bureau bespaard juist geld. Een voordeel van het inhuren van een bureau in plaats van een interne specialist is dat je bij een bureau een heel team krijgt. Dat team bestaat uit een projectmanager om ervoor te zorgen dat alles tijdig wordt gedaan, een online social media manager die zich toelegt op de strategie van je inspanningen op sociale media, een accountmanager om de social media manager te helpen en een grafisch ontwerper die ervoor zorgt dat alles dezelfde huisstijl heeft. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *