Bureau Xbox koopt vloggers om voor fake commercials op Youtube

xbox-oneGoogle ChromeScreenSnapz001

Naar nu blijkt is er volgens de Federal Trade Commission op grote schaal fraude gepleegd voor een marketing campagne voor de XBox-one. Vloggers werden betaald voor het online zetten van zelfgemaakte positieve vlogs/commercials over het product zonder daarbij te vermelden dat zij daarvoor betaald werden.

According to the FTC’s complaint, Machinima and its influencers were part of an Xbox One marketing campaign managed by Microsoft’s advertising agency, Starcom MediaVest Group. Machinima guaranteed Starcom that the influencer videos would be viewed at least 19 million times.

Duidelijk staaltje van Voodoo Marketing dus.Hier  en hier kun je er meer over lezen.

Met dank aan Cynthia Schultz a.k.a. @misslipgloss voor de Tip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *