En de persen drukken

vel

Dat je co-auteur, ex-klasgenoot en de ‘buttkicker’ des vaderlands Jan Dijkgraaf zomaar spontaan met de drukker regelt dat ik bij het drukken mag kijken ‘omdat het zijn eerste boek is’, hoe aardig is dat! Vanochtend dus op bezoek geweest bij de kanjers van Ten Brink in Meppel die ons boek drukken. Mooi en alleraardigst gesprek met mijn gastheer Jantinus Timmerman gehad over de boekenmarkt die nu na jaren daling stabiliseert op 50 miljoen boeken productie in NL. Fijne rondleiding gehad ook en mogen zien hoe tijdschriften en boeken tegenwoordig gedrukt geworden.

De vakman achter de persen van ons boek, Willem Boverhof, maakte nog de mooie opmerking dat zijn ambacht het onmogelijke mogelijk maakt door toch met water en inkt een boek te kunnen drukken. Iets dat eigenlijk niet zou moeten kunnen. Hij kon daar zeer smakelijk over vertellen en liet ook zien dat ons boek uit 5 vellen bestaat die ieder weer 32 pagina’s bevatten.

Bij mijn afscheid kreeg ik vervolgens ook nog twee mooie boeken “voor thuis” mee. ‘Alleen in Berlijn’  van Hans Fallada en Einstein de biografie van Walter Isaacson. Fijn cadeau en mooi team daar!

presstitleronald pressbooks2

 

 

Comment (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *