De Mens als object. Lessen in beïnvloeding onderbewuste.

Google ChromeScreenSnapz012

Dit bedoelen wij nou in ons boek Voodoo Marketing als wij het hebben over de gevaren van objectificatie van de mens. Dan wordt beïnvloeding gezien als spel. Als een wedstrijd waarbij alles geoorloofd is. Inclusief het beïnvloeden van je onderbewuste. Vanwege dit soort voorbeelden willen wij graag een discussie losmaken tot hoever wij vinden dat we kunnen gaan met marketing. Is er dus zoiets als psychologische integriteit van de mens naast het reeds in onze grondwet vastgelegde recht op lichamelijke integriteit?

Nog meer voodoo-marketing met dure vruchtensap bij Albert Heijn!

Na ons vorige bericht over de manier waarop AH zijn bessensap verkoopt hebben we nog meer vreemde dingen ontdekt. Zo wordt er Avocado Spinazie verkocht waar (huh?) meer Appel (51%) en Komkommer (15%) in zit dan Avocado (21%) en Spinazie12%. Ook is er zogenaamde Zwarte Bessen (15%) en Bramen (15%) sap waar veel meer Appel (37%) en Sinaasappel (25%) in zit en Framboos Granaatappel sap waar meer Sinaasappel (25%) dan Framboos (18%) in is verwerkt.

Het lijkt er op dat AH pretendeert duurdere smaken te verkopen (6 Euro per liter) en er vervolgens goedkopere sappen in doet en dat heel sneaky alleen op de achteretiketten vermeld omdat zij waarschijnlijk weten dat consumenten die toch bijna niet lezen. Dit neigt toch echt naar consumenten bedrog. Vreemd dat zo’n groot beroemd merk zich verlaagt tot dit soort trucs. Kan EZ hier nou echt niet tegen optreden?

sap avocado sap avocado achterkant sap bramen sap achterkant braamsap framboos sap framboos achterkant

Vragen of Boekingen?