Nog meer voodoo-marketing met dure vruchtensap bij Albert Heijn!

Na ons vorige bericht over de manier waarop AH zijn bessensap verkoopt hebben we nog meer vreemde dingen ontdekt. Zo wordt er Avocado Spinazie verkocht waar (huh?) meer Appel (51%) en Komkommer (15%) in zit dan Avocado (21%) en Spinazie12%. Ook is er zogenaamde Zwarte Bessen (15%) en Bramen (15%) sap waar veel meer Appel (37%) en Sinaasappel (25%) in zit en Framboos Granaatappel sap waar meer Sinaasappel (25%) dan Framboos (18%) in is verwerkt.

Het lijkt er op dat AH pretendeert duurdere smaken te verkopen (6 Euro per liter) en er vervolgens goedkopere sappen in doet en dat heel sneaky alleen op de achteretiketten vermeld omdat zij waarschijnlijk weten dat consumenten die toch bijna niet lezen. Dit neigt toch echt naar consumenten bedrog. Vreemd dat zo’n groot beroemd merk zich verlaagt tot dit soort trucs. Kan EZ hier nou echt niet tegen optreden?

sap avocado sap avocado achterkant sap bramen sap achterkant braamsap framboos sap framboos achterkant

Bessensap? Hoe bedoel u?

bosbesHet was de tweede kamer ook al opgevallen. Wat er op verpakkingen staat klopt vaak niet. Zo wil o.a. Albert Heijn in zijn marketing mensen laten geloven dat zij echt bosbessensap verkopen onder de naam Super Juice. Dat blijkt dan vervolgens na lezing van de kleine lettertjes op het achter etiket (!) voor de helft uit appelsap te bestaan. En daar betaal je dan omgerekend bijna 6 euro per liter voor. Dat is zo’n beetje hetzelfde als een BMW verkopen en die voorzien van een onderstel en motor van een KIA of een Heineken biertje en er dan een huismerk bier in doen.

Lees hier de vragen van het Tweede Kamerlid Dikkers

 

Vragen of Boekingen?