Facebook gaat full voodoo op je. Time to wake up !

Screen Shot 2015-09-20 at 11.39.49
Het grote plan van Facebook wordt steeds duidelijker. Je wordt inmiddels tot de uiteinden van het internet gevolgd om al je data te kunnen verkopen. Al je web browsing data wordt namelijk opgezogen. Hello Truman Show !

 

Facebook weet meer over je dan jijzelf. Doe de test maar.

Screen Shot 2015-09-06 at 20.52.58

Als je wilt weten wat sites zoals Facebook over je weten doe dan deze test van de Cambridge Universiteit. Het laat een fractie zien van wat Facebook van jouw persoonlijkheid weet op basis van alleen je likes. En dan hebben we het nog niet eens over alle andere  data die ze van je hebben. En hoe meer zij over je weten hoe beter ze jou kunnen targetten en beïnvloeden. Jouw data hun goud zullen we maar zeggen. 

Ziggo legde illegaal profielen aan van TV en Film kijkers

Screen Shot 2015-08-31 at 13.24.00

In een rapport van eind April 2015 constateert het College bescherming Persoonsgegevens, na onderzoek, dat Ziggo een aantal ernstige overtredingen had gepleegd. een daarvan was het aanmaken van persoons profielen op basis van de voorkeuren van kijkers voor bepaalde programma’s en films.Hierhier en hier meer info.

Dit is precies een van de dingen waar wij voor waarschuwen in Voodoo Marketing. Het aanleggen van profielen, ook van psychologische aard, gebeurt op grote schaal en toevallig is Ziggo ontdekt. Hier moet veel meer controle op komen.

 

Grote Nederlandse bedrijven zoals o.a. KPN zetten psychologische profiling in

Screen Shot 2015-08-22 at 13.07.56Hier een voorbeeld van bedrijven die psychologische profiling inzetten o.a. met gebruik Cialdini tactieken die niet gebaseerd zijn op waarheid. Dus schaarste melden als dat er niet is, social proof terwijl dat nergens uit blijkt dan wel controleerbaar is kortom …voodoo-marketing.

 

Psychologie, Big Data en Banken. Hoe Visual DNA mensen profileert

Om het mogelijk te maken dat mensen die nu geen toegang tot krediet krijgen te helpen heeft Visual DNA een set van testen ontwikkeld waarmee men psychologische profielen van mensen aanmaakt. Die bepalen dan of je wel of geen lening krijgt. Maar wat er niet bij verteld wordt is wat er allemaal nog meer met dit soort data gebeurt en eventueel ook kan gebeuren…

Ze hebben op dit moment meer dan 50 miljoen profielen vastgelegd. Interessant artikel in The Telegraph

Vragen of Boekingen?